Yükleniyor...

Malatya Devlet Hastanesi

ssssss

Malatya Devlet Hastanesi

Haritada görüntüleyin



Hakkında

1937 yılında Atatürk’ün Doğu Anadolu ziyareti sırasında temeli atılan Malatya Devlet Hastanesi, 1939 yılında 50 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. Bugün Fırat Semt Polikliniği olarak kullanılan bina hastanemizin ilk yapılan kompleksidir. Zamanla artan nüfusun ihtiyacını karşılamak amacıyla ikinci bina 1958 yılında hizmete açılmıştır. Böylece toplam yatak kapasitesi 110’a çıkmıştır. 1962 yılında Türkiye Göğüs Vakfı tarafından tüberkülozlu hastalar için Göğüs Servisi binası yapılmıştır. 1963 yılında ise Doğumevi binası hizmete girmiştir. Doğumevi binası 1989 yılında geçici bir süre için İnönü Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılmış ve 1997 yılında Malatya Devlet Hastanesine tekrar devredilmiştir. Devredilen Doğumevi binası restorasyon çalışmaları ile şimdiki haline getirilmiştir. 2001 yılında Acil binası yenilenerek hizmete girmiştir. 2009 yılında ise Beydağı Devlet Hastanesi hastanemiz ile birleştirilmiştir. Beydağı Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü adını almıştır.

Malatya Devlet Hastanesi Eylül 2013 yılından itibaren yeni yapılan binasına taşınmış olup 2017 yılı itibariyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmuştur.

Hastanemiz, bugün 6 hizmet binası, 135.841 m2 kapalı alanı, 1040 hasta yatağı, 240 polikliniği, 23 ameliyat odası, 90 yataklı yoğun bakım ünitesi, 29 yataklı hemodiyaliz ünitesi ve modern teknolojiyle donatılmış birimleriyle halkımıza hizmet vermektedir.

KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ

1954 yılında 30 yatak kapasiteli bir dispanser olarak şehir merkezinde hizmete başlamış olan Hastanemiz, 29 Ekim 1966 tarihinde eski ( SSK Hastanesi) binasına taşınarak 255 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. 2009 yılında ise Devlet Hastanesi ile birleşerek Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü adını almıştır.

Yeni Hastanesinin taşınması ile birlikte Beydağı Kampüsü Fizik Tedavi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermektedir. Beydağı kampüsü yeni düzenleme ile birlikte 331 yatak kapasitesi ile 25 poliklinik, laboratuvar ve görüntüleme merkezleri ile hizmet vermektedir.

           28 Ekim 2019’da Merkez Kampüsümüzdeki yeni binasında 54 poliklinik, 294 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi Kampüsümüzde, hizmet sunumunu kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla Çocuk Acil ve Kadın Doğum Acil Birimlerimiz ayrı ayrı konumlandırılmış ve 7 gün 24 saat kesintisiz olarak Malatya ve bölge halkımıza hizmet vermektedir.


MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

FIRAT SEMT POLİKLİNİĞİ

Eski Malatya Devlet Hastanesinin tarihi binası (1939) yılında yapılmış olup, yeni hizmet binamıza taşındıktan sonra eski hizmet binası Semt polikliniğine dönüştürülerek hizmet vermeye başlamıştır. 26 poliklinikle beraber tüm laboratuar ve röntgen hizmetleri verilmektedir.

 

MALATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

GÖZTEPE VE YEŞİLYURT TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; ağır ruhsal problemler yaşayan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde destek hizmeti veren Toplum Ruh Sağlığı merkezlerimiz ilimiz halkının hizmetine sunulmuştur.

Merkezlerimizde; hastaların mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini artırmak, yeti yetimini önlemek ve yaşam kalitesini arttırmak, hasta ve ailesine verilen bu destekle rahatlamalarını sağlamak ve hastaların takip ve tedavilerinin sürdürülmesi amaçlanmaktadır.

Ulaşım Bilgileri

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine
Çalışmakta Olan Araçların Hareket  Güzergahları;

152B Maşti – Yakınkent
152A Maşti – Yakınkent
2E Çöşnük Manas Evleri
2D Bostanbaşı
2A Maşti – 1. Organize    –    2C Maşti – Sevgi Evleri
Yeşiltepe
4H Yeşilevler – Memursen
1H Yeşilevler – Memursen
1H Diş Hastane – Merkez
12V Hava Lojmanları – Vali Konağı – Çöşnük
9A Çilesiz  İpek Caddesi

 

Kurum Bilgi Kartı

QR Kod İşlemleri

Haritayı telefonunuzdan açmak için QR Kodu Okutun

Arama yapmak için telefonunuzdan QR Kodu Okutun

Randevu almak için telefonunuzdan QR Kodu Okutun

Nasıl Randevu Alırım ?

Alo182 Aranarak Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

İnternet Üzerinden Randevu Alma

www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Mobil Cihaz Kullanarak Randevu Alma

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Önemli Bilgilendirme

Bu sayfaya yer alan tüm bilgiler Malatya Devlet Hastanesi bilgi arama sonucu erişim sağlanmış ve paylaşılmıştır.

Bu profil sayfasında bir yanlışlık / hata mı var ? Hemen bize bildirin