Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına 2005 yılı Ağustos ayında başlanan ve 128 bin 802 metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 149 bin 986 metrekare alan üzerine kurulan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğu’nun en büyük sağlık merkezi ünvanına sahip olup, yapım aşamasında bin 300’ü kalıcı toplam dört bin işçinin görev aldığı bina 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.
Bina kolonlarına yerleştirilmiş 386 deprem izolatörü vasıtasıyla deprem bölgesi konumundaki Erzurum’da, olası bir depremde, depremin yıkıcı etkisinin minimum seviyeye indirilmesi planlanmıştır. Bu bakımdan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de yapım sırasında kolon temeline izolatör konulan ilk hastane binası olmasının yanında, dünyada da deprem izolatörü büyüklüğü bakımından en büyük 3. hastane binası olma özelliğini taşımaktadır. Bu izolatörler sayesinde olası bir deprem anında sürdürülen cerrahi müdahalelerin kesintiye uğraması engellenmektedir.
167 metre boyunda ve 134 metre eninde tek parça bina olmasıyla da Türkiye’de, tek parça olarak yapılan en büyük bina özelliğini taşıyan hastanenin göze çarpan bir başka özelliği ise; bu büyük inşaatın herhangi bir can kaybı yaşanmadan bitirilmiş olmasıdır.
Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanede; pastahane, kafeterya, kantin, market, kuaför, banka şubeleri, ATM’ler, PTT gibi yine hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunacak olan sosyal tesislerde bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışmaları sonucu oluşturulan “Hastane Okulu Projesi” kapsamında, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan çocuk hastalar için de yataklı çocuk servisinde hastane okulu hizmet vermektedir. 2 öğretmen tarafından yürütülen uygulama sayesinde hastalıkları nedeniyle eğitim ve öğretimlerine ara vermek zorunda kalan çocukların, derslerinden geri kalmamaları sağlanmaktadır.
Hastanemizde 19 adet ameliyathane yer almaktadır.
Yanık Tedavi Merkezi ve 2 adet Diyaliz Merkezi gibi önemli üniteleri de içinde barındıran, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cerrahi yoğun bakımlar, anestezi ve reanimasyon yoğun bakımlar, 2. ve 3. düzey pediatrik yoğun bakımlar, çocuk palyatif, 2. ve 3. düzey yenidoğan yoğun bakımlar, 2. düzey dahili yoğun bakım, koroner yoğun bakım, yanık yoğun bakım ve izolasyon yoğun bakım olmak üzere toplam 128 yoğun bakım yatağı ve küvözü mevcuttur.
Hastanemiz ek binalarıyla birlikte 1090 yataklıdır. Hastanede ayrıca 6 süit hasta odası mevcuttur.
Hastanemiz diyaliz merkezlerinde; ana binada 35, ek bina da 10 adet hemodiyaliz ünitesiyle diyaliz hizmeti verilmektedir.
Hastanemizde Türkiye’de tek olma özelliğine sahip 10 yataklı çocuk palyatif bakım merkezi ve ek bina olarak hizmet veren 30 yataklı yetişkin Palyatif Bakım Merkezimiz bulunmaktadır.
Yenidoğan Yoğun Bakım içerisinde kurulan “Anne Oteli” sayesinde anneler, bebekleri hakkında sağlıklı bilgi edinme, izleme ve dinlenme imkânına sahip olmaktadırlar.
Ülkemizde ender merkezlerde bulunan Davinci Robotik Cerrahi hizmeti hastanemizde mevcuttur. Ayrıca fizik tedavi ünitemizde,yürüme yeteneğini kaybetmiş ya da denge problemi nedeniyle yürüyemeyen, güçlükle yürüyebilen hastalar için Yürüme Robotu bulunmaktadır.
Hasta odalarının tamamı içerisinde, LCD ekran tv, buzdolabı, banyo-tuvalet ve lavabosu ile hasta refakatçisi için tamamıyla özel olarak dizayn edilmiş ve gerektiğinde yatak pozisyonuna çevrilebilir koltuklar bulunmaktadır.
Hastanemiz 300 kişilik modern bir konferans salonuna sahiptir.
Detaylı ulaşım bilgileri için ziyaret edin:
Haritayı telefonunuzdan açmak için QR Kodu Okutun
Arama yapmak için telefonunuzdan QR Kodu Okutun
Randevu almak için telefonunuzdan QR Kodu Okutun
Alo182 Aranarak Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.
Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ayrıca ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu sayfaya yer alan tüm bilgiler Erzurum Sbü. Erzurum Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi bilgi arama sonucu erişim sağlanmış ve paylaşılmıştır.
Bu profil sayfasında bir yanlışlık / hata mı var ? Hemen bize bildirin